Vakspecialist GWW

De kans is groot dat je niet eerder hebt gehoord van het beroep van vakspecialist GWW. Dat komt omdat deze specialisten vooral onzichtbaar werk verrichten. Vakspecialisten GWW zijn actief in de grond-, weg- en waterbouw (GWW). Zij houden zich niet alleen bezig met graaf- en grondwerkzaamheden voor de aanleg van riolering, kabels, leidingen en buizen. Ook pakken de specialisten voorbereidend werk op, lezen werktekeningen en bedienen verschillende (graaf)machines. Hun werk is daarmee niet altijd zichtbaar, wél zijn de vakspecialisten GWW onmisbaar. Zonder hen kunnen wegen, woningen, dijken, bruggen en viaducten niet worden gerealiseerd en gerenoveerd. Wil jij meebouwen aan de toekomst van Nederland en aan jouw eigen toekomst werken? Word ook vakspecialist GWW.

Header V1
Word vakspecialist gww

Op een rij

  • 3 weken praktijkles op ons eigen oefenterrein. Geen dikke boeken. Wel een vergoeding van € 250,00.
  • 3 certificaten: ‘graven met de minigraver’, ‘graven zonder graafschade’ en ‘grondwerker’.
  • Baangarantie en een brutomaandsalaris tussen de € 1.800,00 en € 2.200,00.
  • Tijdens het werken als grondwerker volop begeleiding van onze leermeesters.
  • Begeleiding bij de doorgroei naar een functie als vakspecialist GWW.
X IVN 0800
Binnen 3 weken

De grondbeginselen

Binnen 3 weken leer je de basis van het grondwerk op onze eigen leslocaties in Grou (Friesland) of in Spierdijk (Noord-Holland). Onder begeleiding van een vakkracht ga je direct aan de slag en leer je de eerste kneepjes van het vak. Tijdens de praktijkgerichte opleiding blijven dikke handboeken in de kast liggen. Je leert in de praktijk hoe een laser werkt en hoe je bouwtekeningen leest. Ook verricht je al de nodige graafwerkzaamheden met een minikraan.

Na deze 3 weken* heb je de basiskennis over het grondwerk in huis én 3 certificaten op zak; ‘graven met de minigraver’, ‘graven zonder graafschade’ en ‘grondwerker’. Voor de drieweekse opleiding krijg je een vergoeding van € 250,00. Na een succesvolle afronding is er baangarantie en start je meteen als fulltime grondwerker.

*Heb je alle certificaten en kennis al in huis? Dan sla je de drieweekse opleiding over en ga je meteen aan de slag als grondwerker.

Download de brochure
Veiligheid voorop

Theorie online en de praktijk op 1,5 meter afstand

In verband met COVID-19 kan de theorieles momenteel vanaf huis (online) gevolgd worden. De praktijkles in de middag wordt gegeven op ons ruime buitenterrein. Dit doen we in tweetallen en met 1,5 meter afstand.

Werken als grondwerker

Aan de slag

Na het volgen van de opleiding van 3 weken en het behalen van 3 certificaten ga je als grondwerker werken. Je komt op contract bij AB Vakwerk. Bij bedrijven in Friesland of in Noord-Holland maak je werk van uitdagende projecten. Hierbij kan je rekenen op de rugdekking van onze leermeesters. Jouw fulltime brutomaandsalaris ligt tussen de € 1.800,00 en € 2.200,00*.

Wil je van grondwerker doorgroeien tot kraanmachinist, vakspecialist GWW of een ander functie binnen de grond-, weg- of waterbouw? De AB Vakschool maakt het mogelijk. Jij zet je in, wij regelen én betalen de rest!

*De exacte hoogte van het salaris is afhankelijk van jouw leeftijd en het bedrijf waar je aan de slag gaat.

X IVN 0809
X IVN 0832
Wat jij meebrengt

Geen ervaring of vooropleiding nodig

  • Eigen vervoer en een rijbewijs B
  • Beheersing van de Nederlandse taal
  • Een goede fysieke gezondheid
Maak werk van jouw toekomst

Buiten werken voor buitenmensen

Wil je buiten werken aan jouw eigen toekomst? Bel ons via 088-7301860 of laat vrijblijvend jouw gegevens achter. We nemen dan binnen 1 werkdag contact met jou op.

Aanmelden

Ids Van Der Plsa
Ids van der Plas

“Dit is écht wat ik wil!”

Deze Vakschool vind ik echt super. De opleiding wordt niet alleen ‘afgedraaid’, er wordt ook heel erg met je meegedacht en gekeken naar je kansen en mogelijkheden: een soort maatwerk, persoonlijke coaching. Dat is wel bijzonder. Heel anders dan een gewoon uitzendbureau. Ik heb het een aantal kennissen zelfs al aangeraden!’”

Bekijken
X IVN 0808
Abubakar Suma

"heb het erg naar mijn zin"

Abubakar had aanvankelijk een carrière in de horeca voor ogen, maar zag daar kortgeleden vanaf. Na het behalen van zijn mbo niveau 1 horecadiploma, stroomde hij door naar niveau 2. Vóór de coronacrisis had hij zelfs een bijbaan als chef-kok bij een zaak in zijn woonplaats. ,,Ik merkte dat ik te weinig uitdaging had op school. Mijn werk.....

Bekijken