Reviews

IDS VAN DER PLAS

"Dit is echt wat ik wil"

Omdat hij niet wist wat hij wilde koos Ids van der Plas (28) na zijn middelbare school maar voor de HBO-opleiding Personeelsmanagement. Heel gemotiveerd was hij niet: „En daarom deed ik er ook vrij lang over.” Tijdens de eerste buitenlandse stage vanuit die opleiding kwam hij er al achter dat het toch niet iets was wat hem gelukkig maakte. Hij doet graag werk waarmee iets tastbaars gecreëerd wordt. „Een eigen bedrijfje in de podiumbouw, dat ik daarna startte, was een stuk leuker maar fysiek erg zwaar”, zo vertelt hij. Toen in 2020 de coronapandemie tot gevolg had dat zijn werk bijna helemaal stil kwam te liggen, besloot hij het roer om te gooien.

„Ik kwam in mijn speurtocht terecht op de site van de AB Vakschool en zag ook de diversiteit aan functies binnen de GWW. Dat sprak mij aan. Het feit dat de sector bereid is om in mensen te investeren geeft ook een goed gevoel en ik investeer ook graag in mijn eigen toekomst. Zoiets moet van twee kanten komen natuurlijk. Deze Vakschool vind ik echt super. De opleiding wordt niet alleen ‘afgedraaid’, er wordt ook heel erg met je meegedacht en gekeken naar je kansen en mogelijkheden: een soort maatwerk, persoonlijke coaching. Dat is wel bijzonder. Heel anders dan een gewoon uitzendbureau. Ik heb het een aantal kennissen zelfs al aangeraden!’”

Ids Van Der Plsa
X IVN 0808
ABUBAKAR SUMA

"heb het erg naar mijn zin"

Abubakar had aanvankelijk een carrière in de horeca voor ogen, maar zag daar kortgeleden vanaf. Na het behalen van zijn mbo niveau 1 horecadiploma, stroomde hij door naar niveau 2. Vóór de coronacrisis had hij zelfs een bijbaan als chef-kok bij een zaak in zijn woonplaats. ,,Ik merkte dat ik te weinig uitdaging had op school. Mijn werk beviel eigenlijk ook niet; altijd in de avonden én weekenden, als mijn vrienden vrij waren. Ik heb de balans opgemaakt en kwam tot de conclusie dat de horeca toch niets voor mij is.”

Via horen en zeggen kwam hij uit bij de AB Vakschool. Een loopbaan in de GWW ziet hij wél zitten, al moet Abubakar toegeven dat de switch die hij maakte toch best groot is. ,,Maar, ik ben hier nu twee weken bezig en heb het erg naar mijn zin. Ik ben iemand die niet lang kan stilzitten. De korte praktijkopleiding spreekt me enorm aan. Ook de begeleiding is persoonlijk en goed. Ik wil gewoon graag een vak leren waar ik later iets aan heb. Met mijn handen werken op normale tijden. In de GWW is bovendien altijd vraag naar goed personeel.” Met name dat laatste deed Abubakar besluiten om voor de AB Vakschool te kiezen.